Barnmorskemottagning

Välkommen till Mama Mia Nyby BMM!

Välkomna till oss!

Här vill vi ge dig ett personligt bemötande i en lugn och trygg miljö. Vårt mål är att du ska få ett besök hos barnmorskan som är anpassat efter dig och dina behov. Vi jobbar flexibelt för att du ska kunna få en tid så fort som möjligt.

https://www.mamamia.se/

Det här kan du få hjälp med av barnmorskan:

  • Mödrahälsovård, kostnadsfritt
  • Provtagning för sexuellt överförbara infektioner, kostnadsfritt
  • Preventivmedelsrådgivning, kostnadsfritt
  • Gynekologisk cellprovtagning, kostnadsfritt
  • Graviditetstest, 110 kr
  • NIPT (Non-Invasive Prenatal Testing), 5000:-
  • Akupunktur mot graviditetsillamående

Graviditet

Tiden från den positiva graviditetstesten till barnets födelse är en för många omtumlande period. Ingen graviditet är den andra lik. Det är viktigt för blivande föräldrar att känna sig trygga. Vi erbjuder dig att träffa samma barnmorska under hela din graviditet. För att övervaka den blivande mammans och barnets hälsa så bra som möjligt samt förbereda inför förlossning och föräldraskap, föreslår vi ett första samtal med barnmorska snart efter graviditetsbeskedet. Därefter erbjuds regelbundna besök genom hela graviditeten. Föräldrautbildning erbjuds till er som väntar ert första barn.

Vad är NIPT och vad kan man se med det?

Genom att göra ett NIPT-test kan kromosomavvikelse hos fostret påvisas. Testet kan göras från tidigast v. 10+0. Svaret har en hög känslighet och pålitlighet som ligger på mer än 99%. Genom ett blodprov från den gravida kvinnan analyseras fostrets DNA som finns cirkulerande i kvinnans blod. Inget prov från moderkaka eller fostervatten behövs. Avvikelser på kromosom 13, 18 och 21 samt könskromosomerna X och Y är de som ingår i det grundläggande testet. 

Se filmen om fosterdiagnositk med olika metoder. 

https://www.youtube.com/watch?v=yMlSxqL2Zec

Vi har även BVC som följer dig och dina barn under de första 6 åren. Varmt välkommen!